Ny grafisk profil

Världens största ungdomsturnering i handboll förnyar sin grafiska profil. Efter att ha byggt upp en ramstark tradition och turnering i Partille, växte evenemanget ur sin gamla kostym och flyttade år 2004 in hela sin verksamhet till Göteborg. Efter flytten tog resan fart på allvar och antalet deltagande lag växte till nya rekordnivåer. Även om förutsättningarna har förändrats och organisationen utvecklats har namnet Partille Cup flyttat med och behållit sin dragningskraft till handbollsspelare världen över.

Partille Cup har gjort en unik och omvälvande resa till att bli ett av världens främsta årligen återkommande ungdomsevenemang. Evenemanget skapar platsen där sport och kultur får utrymme att mötas. Där en kraft får växa om att verkligen göra en skillnad, inte bara på plan utan också ute i världen. 

– I vår strävan att ständigt utveckla och förbättra evenemanget har också kravet på en tydlig grafisk profil och varumärkesplattform ökat, säger Fredrik Andersson, Generalsekreterare på Partille Cup.

Arbetet har pågått under en längre tid med målet att förnya men samtidigt bevara viss igenkänning. Den nya profilen kommunicerar bättre ut vad vi står för och moderniserar även varumärket visuellt. I och med lanseringen har Partille Cup ett nytt uttryck och en stark profil att luta sig mot i det fortsatta varumärkesarbetet.

– Att lyfta ut vår ”handbollsspelare” från den tidigare logotypen och skapa en ikon som står stadigt för sig själv och vända den till en framåtriktad rörelse var grunden, fortsätter Fredrik.

Som en följd av lanseringen passar Partille Cup på att uppdatera och klä om hemsidan. Inga funktioner kommer dock att förändras, utan folk kommer att känna igen sig när de surfar runt på Partille Cups webb och sociala medier.