Sverige mästare i EOC 2017

Sverige går igenom European Open Championship (EOC) utan att tappa en enda poäng. Under fredagskvällen besegrade värdnationen Österrike i finalen i Scandinavium. Slutresultatet skrevs till 34–22 och det var aldrig något snack om saken utan Sverige höll i taktpinnen från start till mål och har så gjort i samtliga matcher i turneringen. Valter Chrintz som till vardags spelar i IFK Kristianstad stod för åtta mål i finalen och är mycket nöjd med hur hans lag spelade.

– Vi spelar på topp hela matchen. Bra räddningar, ja allt sitter bara.

I går var det storpublik på Heden när Partille All Star mötte brasilianska HEBS. Publiksuccén har även varit ett faktum när det gäller EOC. I finalen var det hela 5400 personer och stöttade lagen i Scandinavium.

– Det var helt fantastiskt alltså! Man bara stod och kollade upp på läktaren när man sjöng nationalsången. Att det kommer så mycket folk och vill stötta är det som gör att vi orkar trycka hela matchen i dag. Det är bara att tacka, säger Valter Chrintz.

Hur bra är detta laget?

– Om man får ha lite hybris så är det riktigt bra. Alla killar är helt fantastiska. När det blir lite sämre i vissa situationer så kan vissa gå fram och avgöra som man borde.

Slutplaceringar EOC

Guld: Sverige
Silver: Österrike
Brons: Island
Fjärdeplats: Norge
Femteplats: Estland
Sjätteplats: Israel
Sjundeplats: Polen
Åttondeplats: Tjeckien
Niondeplats: Vitryssland
Tiondeplats: Nederländerna
Elfteplats: Rumänien
Tolfteplats: Slovakien
Trettondeplats: Luxemburg
Fjortondeplats: Georgien
Femtondeplats: Finland
Sextondeplats: Färöarna

Alexander Olausson