We are the champions (Flickor)

G10: IK Sävehof 4 – Skuru IK 3-13 (1-7)
Skuru IK ryckte direkt åt sig en ledning i den helsvenska finalen och gick fram till 5-1 för att sedan leda med 7-1 i paus. De släppte aldrig ledningen utan fortsatte att spela fin handboll och producera mål under andra halvlek. Efter slutsignalen utbröt vilt jubel. Tjejerna kramade om varandra och firade med publiken. Ärevarvet gick snabbt men var fyllt med stor glädje.
– Det känns jättebra att vinna Partille Cup. Jag är glad. Detta är det största jag har vunnit, säger Nova Huselius.
På läktaren stod hennes före detta hockeyproffs till pappa, Kristian Huselius, och njöt.
– Han ger mig lite tips om allt möjligt. Han säger att man ska ha roligt – och vinna, säger Nova med ett skratt.

G11: Rödekro IF – Alingsås HK 4-12 (2-8)

Svenska laget Alingsås HK rivstartade och tog ledningen med 5-0 i matchupptakten. De slog inte av på takten utan stormade fram mot segern. När matchen var slut hade Alingsås HK, som också vann Consat Trophy Award för minst antal insläppta mål (endast 13 stycken på fem matcher) i gruppspelet, slagit danskorna i Rödekro IF med klara siffrorna 12-4. Svenskorna vann välförtjänt.
– Vi visste att de var väldigt snabba och kvicka. De var väldigt bra, men vi hade bra skytte. Det känns väldigt bra att vinna Partille Cup, säger Tuva Ljungqvist.
Hon gjorde glatt vågen med sina lagkompisar.
– Vi ska fira med att äta Triumfglass, säger Ljungqvist.

G21: HK Aranäs – IK Sävehof  17-18 (6-10) efter förlängning

Finalen i den äldsta flickklassen blev rafflande. IK Sävehof ledde komfortabelt i paus, men HK Aranäs kom tillbaka och utjämnade i andra halvlek. Under slutminuterna bytte lagen mål med varandra. Efter ett riktigt drama var ställningen 17-17 efter full tid. I förlängningen avgjorde svenska landslagsspelaren Olivia Mellegård med ett hårt skott.
– Det var jättekul att avgöra och jag är väldigt nöjd över att vinna Partille Cup. Det är en turnering som man spelade mycket när man var liten. Jag har ett guld och ett silver sen tidigare men har inte spelat turneringen på fem år, säger 21-åringen, som medverkade i EM på hemmaplan förra året och har ett SM-guld på meritlistan.
På podiet jublade hon ikapp med sina lagkamrater.
– Vi får se hur vi firar ikväll, säger hon med ett leende.

G18: Sorunda IF – FC Midtjylland 16-14 (8-7)

Matchen mellan svenska laget Sorunda IF och FC Midtjylland från Danmark startade i högt tempo. Det var en väldigt jämn match. Sorunda IF ledde med ett mål i paus och säkrade segern definitivt i sista anfallet då Tilda Lidén prickade in 16-14.
– Det var väldigt skönt att få göra det målet. Det är jättekul att vinna Partille Cup, speciellt eftersom laget ska splittras. Vi fick avsluta med att vinna denna turnering tillsammans, säger Tilda Lidén.
Hon vet varför Sorunda IF lyckades gå obesegrade genom hela Partille Cup och sedan ta hem finalen.
– Vi är väldigt sammansvetsade då vi har spelat ihop länge och är uthålliga, säger 17-åringen, som kommer fira segern med fest på tåget hem till Stockholm. 

G12: Kråkeröy IL – H 71 14-11 (8-5)

Kråkeröy IL från Norge stötte på H 71 från Färöarna redan i gruppspelet. Den gången vann norskorna med 13-12. I finalen vann Kråkeröy IL igen. Den här gången blev segerresultatet 14-11. Adele Resberg Kjölholt var en av G12-finalens vassaste spelare. Efteråt fick hon lyfta bucklan ihop med sina vänner från Fredrikstad.
– Det var väldigt kul att vinna. Vi vann för att vi fungerar så bra ihop som lag, säger Adele Resberg Kjölholt.
Hon är nöjd med sin egen insats.
– Jag gjorde en del viktiga mål, bland annat några straffmål.
Adele är väldigt glad men tio matcher på en knapp vecka tar också på krafterna.
– Vi ska fira genom att gå hem och slappa, säger playmakern.

G13: Hörning Håndbold 1 – Herning FH 1 14-10 (8-4)

Hörning Håndbold 1 från Danmark besegrade Herning FH 1, också dem från Danmark. De nyblivna mästarinnorna i G13-klassen var aldrig hotade. De var hela tiden steget före flickorna i Herning FH 1. Och har man vunnit tio av tio matcher i Partille Cup 2017 har man all rätt att jubla. Efteråt samlades Hörning Håndbold 1 i en ring och sjöng ”Obesegrade, obesegrade, obesegrade, uh, uh, uh”. Vissa spelare grät glädjetårar.
– Det känns väldigt bra att vara mästare. Vi spelade som ett lag och hade mycket fart i benen. Vi kommer sjunga och skrika hela dagen, säger målvakten Cecilia Husum.
Att segern kom mot ett lag där hon känner flera av spelarna gjorde inte saken sämre.
– Det var roligt att slå dem, säger Husum med ett skratt.

G14: Nit/Hak HK 1 – Bording KFUM 17-18 (10-8)

Att det kan gå fort i handboll fick vi se i G14-finalen. Nit/Hak HK 1 från Norge var det klart bättre laget i första halvlek och ledde med två bollar i paus. I andra halvlek fick vi se en stor scenförändring. Bording KFUM från Danmark käkade ikapp försprånget och gick upp i ledning. I slutminuterna var det superjämnt. Lagen följdes åt fram till 17-17. Allting avgjordes under slutsekunderna när Nit/Hak HK 1 fick ett rött kort och Bording KFUM tilldömdes en straff. Mathilde Troelsen steg fram och avgjorde. Direkt efteråt blåste domarna av. Danskorna var chockade och glada på samma gång.
– Jag är lite överraskad över att vi vann. Det var kul att avgöra och roligt att vinna. Vi ska fira på färjan hem till Danmark, säger Mathilde Troelsen.

G15: Helsingör IF – HK Silwing/Troja 15-17 (10-9)

För andra flickfinalen i rad fick vi se laget som låg under i paus vända och vinna matchen. HK Silwing/Troja G15-lag kämpade sig till segern – i sitt första Partille Cup någonsin – mot Helsingör IF från Danmark. Och det avgörande målet stod Elsa Kjellgren för. Efteråt ville alla krama om matchhjältinnan.
– För två timmar sen var jag på sjukhus. Nu gjorde jag det sista målet när vi vann Partille Cup. Det är sjukt! säger Elsa Kjellgren.
Hon var på sjukhus på grund av att hon trodde att hon brutit handleden.
– Men det var bara en kraftig stukning. Det var inga problem att spela, säger Kjellgren.
Hon hyllar laginsatsen och den fina stämningen de har i laget.
– Jag ska fira segern med mitt underbara lag. Det är så sjukt att vi vann Partille Cup, vi har ju aldrig varit med innan, säger hon och avfyrar ett stort leende.
Lita på att flickorna i HK Silwing/Troja kommer jubla hela vägen hem till Stockholm.

G16: Skövde HF – FC Midtjylland 12-14 (7-6)

G16-finalen, som var sist ut av flickornas finaler, blev en tuff kamp. Skövde HF ledde med ett mål i paus men fick se sig besegrade av det starka danska laget FC Midtjylland. De har sin målvakt Louise Bak-Jensen att tacka för mycket. Hon stod för en rad fina räddningar i finalen mot svenskorna.
– Jag är väldigt nöjd. Det var jätteroligt att vinna. Jag gillar Partille Cup. Det är fint, det är bra väder och turneringen spelas utomhus, säger Louise Bak-Jensen med ett glatt skratt.
Hon lovar att det blir glada miner på båten hem till Danmark.
– Vi ska fira med de andra danska lagen som vunnit Partille Cup, säger målvaktshjälten.

Vinnarna i B-slutspelet:
G21: OV Helsingborg (Sverige)
G18: HIK/KFUM (Danmark)
G16: Oppegård IL 1 (Norge)
G15: Lugi HF (Sverige)
G14: Skanderborg HB (Danmark)
G13: Tindlund IF (Norge)
G12: HK Ankaret 2 (Sverige)
G11: Lilleström HK 2 (Norge)
G10: Lugi HF 2 (Sverige)

Eric Nilsson