AGF Aarhus tar sin andra seger – vinner G15-finalen - Partille Cup
Partille World Cup

AGF Aarhus tar sin andra seger – vinner G15-finalen

AGF Aarhus vinner över Ystads IF med 10-8 efter en jämn final.

Det var en spännande final i G15-kategorin mellan Ystads IF och AGF Aarhus. De sistnämnda tog sin andra vinst i Partille World Cup, den första i G16-kategorin.

Ystads IF inledde matchen starkt och skaffade sig en tremålsledning. Efter att Ystads IF gjort sitt första mål fortsatte de att utöka ledningen fram till till 5-1. AGF Aarhus kom därefter tillbaka tack vare tre snygga mål och reducerade till 4-5 precis innan halvtid.

I andra halvlek kvitterade AGF Aarhus och tog sedan ledningen med 6-5. De fortsätter sedan att utöka ledningen till 8-5. Efter detta ökade Ystads IF tempot och gjorde 6-9. Ett känt ansikte spelade även denna final för AGF Aarhus och hon spelade även här som en stjärna. Det handlar om Mathilde Tang. Matchens lirare Anna Bjørnbak Rode förklarar att de två vinsterna för AGF Aarhus kan vara för att de slogs ihop tillsammans med de som var ett år äldre redan förra året och haft en fantastisk övergång. AGF Aarhus målvakt storspelade och gjorde många räddningar som höll Ystads IF borta från reducering men Livia Andersson tog sig igenom och gjorde 8-9. Det var en jämn andra halvlek där AGF Aarhus tog över matchen. Ystads IF:s målvakt gjorde en snygg räddning som höll AGF Aarhus borta från att utöka sin ledning. Det hade blivit en match mellan målvakterna, men AGF Aarhus utökade ledningen till 10-8.

Anna Bjørnbak Rode berättat att hon är helt i chock efter att ha blivit matchens lirare, det kom helt oväntat.
– Det bästa har varit att ha så många upplevelser tillsammans med mitt lag både på och utanför plan.