Alexander vann Partille World Cup för andra året i rad - Partille Cup
Partille World Cup

Alexander vann Partille World Cup för andra året i rad

HEI Håndbold är mästare i B16-kategorin.

HEI Håndbold är mästare i B16-kategorin. Vinnarnas målvakt Alexander Krusenstjerna-Hafströ har nu vunnit turneringen två år i rad.
– Det är en otrolig känsla, säger målvakten.

På Fristad Arena 2 var det ett massivt publikstöd när danska HEI Håndbold ställdes mot tyska Team Niedersachsen i finalen av B16-kategorin. De danska supportrarna kom till matchen förbereda med megafon och trumpet, och de tyska med en stor sånglust.

Den första halvleken tillhörde HEI Handbåld. Efter en inledning där lagen bytte mål, växlade danskarna upp och skapade sig en resultatmässig lucka in i den andra halvleken. Ställningen in i pausvilan var 8-4.

Till de högljudda danska supportrarnas förtjusning fortsatte den andra halvleken fortsatte där den första slutade. Danskarna drygade ut sin ledning ännu mer och HEI Håndbold fortsätte att näta. Niedensachsen hade inte mycket att sätta emot och trots forcering i slutet var det ingen tvekan kring vilka som förtjänade vinsten. Slutsignalen blåstes och resultatet fastställdes till 17-10. HEI Handbåld är mästare i B16-kategorin.
– Det är en otrolig känsla. Jag är slolt över både min egen, men framför allt lagets insats, säger Alexander Krusenstjerna-Hafströ, som utsågs till finalens MVP.

Detta är andra året i rad som Alexander vinner Partille World Cup.
– Det känns mycket bättre i år. Förra året vann jag med laget som är ett år äldre, så det känns fantastiskt att få vinna med mitt egna lag och vänner, säger finalens MVP.

Danskarna vänder hem till Danmark under kvällen, men det kommer inte att hindra dem från att fira.
– Vi ser fram emot en lång kväll med mycket firande och glädje på båten hem, säger Alexander.