Dagens finaler på Heden 2 - Partille Cup
Partille World Cup

Dagens finaler på Heden 2

Här kan du läsa om alla dagens finaler på Heden 2. Sidan uppdateras under dagen.

B15: HB Skandeborg 1 - Valur (6-6) 12-11

Turneringens sista match, finalen i B15-klassen mellan danska Skanderborg och Isländska Valur, var också en av turneringens jämnaste och mest sevärda matcher. Valur gjorde mål och Skandeborg svarade med att göra två. Giganterna turades om med att skriva in sig i målprotokollet. 6-6 i halvtid och bland åskådarna var de få som lämnade naglarna ifred.

– Atmosfären var helt otrolig, det var fantstiskt. Jag kan knappt beskriva det, säger Skanderborgs lagkapten Nikolaj Kristian Holm Fuglsbjerg efter matchen.

I andra halvlek fortsatte kampen. Tillslut stod det klart att matchens alla minuter skulle behövas spelas klart med högsta möjliga energinivå för att tvinga fram ett avgörande. När pipan ljöd och matchen blåstes av stod Skanderborg som välförtjänta segrare. Skanderborgs lagkapten hade då hade fastställt slutresultatet, 12-11, då han slungade in B15-klassens 10252e och turneringens allra sista mål några sekunder tidigare.

– Jag har inga ord. När jag hörde slutsignalen var jag tvungen att lägga mig ner, den här vinsten betyder så mycket, säger han.

Det var verkligen Skanderborgs dag idag. I och med vinsten i B15-klassen cementerade man även titeln som turneringens bästa klubb. Skandeborg fanns representerade i tre av dagens finaler, och reser tillbaka till Danmark med två Partille Cup-trofeer.

– Att åka till Partille Cup har blivit en klubbtradition. Vi är här varje år, så att vinna prisset som bästa klubb är enormt betydelsefullt, avslutar den trötta men lyckliga Partille cup-mästaren från Danmark.

G14: Raumnes & Årnes 1 - KFUM Håndball Stavanger (8-8) 12-22

Helnorskt och helt jämnt. 8-8 i halvtid när Raumnes & Årnes 1 och KFUM Håndball Stavanger gjorde upp om segern i G15-klassen. Då Raumnes & Årnes långa och starka spelare ställdes mot Stavangers snabbhet och explosivitet var det under första halvlek svårt att förutspå vilket av lagen som slutligen skulle stå som segrare.

Den fängslande ovissheten som inte ville släppa taget om åskådarna under första halvlek var dock som bortblåst under den andra. Det dröjde en kort bit in i andra halvlek innan Stavanger-spelarnas snabba kontringsspel fick betydande utdelning. Tillslut orkade inte längre Raumnes & Årnes haka på. När Stavanger-tjejerna sedan väl fått segervittring blev de bara bättre. Snabbt blev till snabbare, jämnt blev till ojämnt och 8-8 blev till 12-21.

– Så fort vi hittade rytmen så gick det väldigt bra. Det var nog energinivån som avgjorde tillslut.  Vi gav aldrig upp på varandra och det gjorde oss bättre, säger KFUM Håndball Stavangers lagkapten Maren Lokna Hudson.

B10: IK Sävehof FÖ 2 - Kärra HF 1 (4-5) (7-7) 8-7

Efter en bokstavligt talat flygande start från Kärra HFs sida, då nr 14 drog in en halv-japanare i nättaket under matchens öppningsskede, blev det en jämn första halvlek. I halvtid gick de bägge Göteborgslagen ut till sidlinjen för turneringens sista taktiksnack. Ställningen var då 4-5 till fördel för Kärra HF.

Andra halvlek bliv minst lika jämn. Vid slutsignalen hade dock Sävehof lyckats utjämna. Dagens första final på Heden Arena 2 blev en rysare som avgjordes med hjälp av "golden goal". Efter några böljande minuters böljande spel var det tillslut Sävehof som drog det längsta strået, då ett distansskott letade dig in i nättaket via en utsträckt målvaktshand. I det ögonblicket bröt en enorm lycka ut i Sävehof-lägret, inte mist hos Elliot Palmér, 10.
– Det var en tuff match, Kärra spelade riktigt bra men vi tog det tillslut. Det känns helt overkligt. Jag kommer att komma ihåg den här matchen i resten av livet, säger den glada Partille Cup-mästaren.

G21: HK Aranäs - Kärra HF (10-7) 17-15

I finalen mellan HK Aranäs och Kärra HF blev det tillslut en ganska komfortabel seger för HK Aranäs från Kungsbacka.
- Det känns otroligt bra. Vi har krigat på väldigt bra och tagit en match i taget så det är oerhört skönt, säger en glad Bella Persson, kapten för Aranäs.

HK Aranäs startade starkast, men Kärra kämpade sig tillbaka in i matchen gång på gång. I den andra halvleken så blev dock marginalerna för stora och slutresultatet fastställdes vid 17-15 till Aranäs som därmed plockade hem titeln i G21 kategorin.
-  Det kommer bli stort firande ikväll med sång och dans, säger Bella.

B11: Rk Dinamo Zagreb - IFK Ystad (7-8) 14-19

Med ett stort stöd från läktarplats tog IFK Ystad en tidig ledning på Heden Arena 2, bland annat tack vare en storspelande målvakt som stod för flera fina räddningar under de första minuterna. Skånelaget ledde som mest med 3 bollar, cirka fem minuter in i första halvlek. Sedan Kroaterna skjutit in sig började det dock jämna ut sig i målprotokollet. I halvtid var det nästan utjämnat, 7-8 till IFK Ystad.

Andra halvlek tog vid där den förra slutade och lagen turades om med att göra mål. Tillslut var det Ystadbornas energiska spelstil som tog ut sin rätt. Under halvlekens slutskede resulterade i stort sett samtliga Ystad-anfall i mål. Slutresultatet skrevs till 14-19. Från läktarna strömmade tonvis av glada Ystad-supportrar in på plan och firandet tog sedan aldrig slut.

– Jag var extremt nervös inför matchen, men så fort målen började trilla in så släppte allt. Vi kommer fira hela natten, jag ska bada i Poseidon-fontänen, säger Albert Henriksson, IFK Ystads lagkapten.

G12: BK Heid 1 - AGF Aarhus (5-7) 9-13

Det var en jämn första halvlek mellan AGF Aarhus och ett BK Heid med stark support från läktarplats. In i pausvilan stod det 7–5 till Aarhus från Danmark som hade visat stora individuella kvalitéer i den första halvleken. Den andra halvleken fortsatte på samma sätt. Aarhus fortsatte att visa upp sin skicklighet, men Heid gav sig inte enkelt. Trots att Heid krigade till den sista visslan så räckte det inte, och Aarhus kunde krönas till mästare i G12 kategorin. Slutresultatet stannade vid 13–9 till danskarna.

-  Det känns jättebra att ha vunnit turneringen och jag är jätteglad. Vi vinner för att vi gav allt och det är det viktigaste. I matchen i dag tycker jag att vi försvarar oss väldigt bra och gör det bra i offensiven också, säger Liv Jeznach, en av Aarhus stjärnor.

B13: Rk Dinamo Zagreb - RK Zagreb 2 (5-10) 13-23

När finalen i B13-klassen skulle avgöras var det två lag från samma land, till och med samma stad, som gjorde upp. De båda kroatiska Zagreb-baserade lagen RK Dinamo Zagreb och RK Zagreb 2 bjöd publiken på en storartat fartfylld handboll. RK Zagreb 2 satte högst fart redan från början och gick till halvtidsvila noterade för 10 mål, dubbelt så många som sina landsmän.

Den andra halvleken fortsatte på det inslagna spåret och RK Zagreb 2 hann fördubbla sin ledning innan slutsignalen ljöd. Den kroatiska uppgörelsen slutade alltså som väntat - med kroatisk seger - 13-23.

Efter matchen är Nik Kazimir Ilijas, lagkapten i RK Zagreb 2, nöjd över bragden.
– Det känns helt fantastiskt. Det är vackert att åka hit och få möta ett lag från samma stad i finalen. Ikväll firar vi tillsammans, säger han.

G18: AGF Aarhus - Skandeborg HB 1 (7-8) 15-19

Efter en blixtrande start av Skandeborg växte Aarhus in i matchen mer och mer, men i pausvilan stod det alltjämt 8-7 till Skandeborg. I den andra halvleken så fortsatte Skandeborg med sitt höga tempo och tilläts att dra iväg med segern. Matchen slutade 15-19 och Skandeborg korades till mästare i G18-kategorin.
- Det känns fantastiskt, jag älskar det. Vi har kämpat och verkligen trott på detta. I kväll väntar ett stort firande, jag vet inte hur, men det ska firas hårt, säger Dittemarie Juel, en av Skandeborgs framstående spelare.

B16: HEI Håndbold - Önnereds HK (7-7) 17-12
I den första halvleken så var det en mycket jämn match mellan danska HEI Håndbold och Önnereds HK från Sverige och in i pausvilan så stod det 7-7. I den andra halvleken växlade danskarna upp. De gjorde tio mål medan Önnered bara gjorde fem, och kunde därmed titulera sig som mästare av Partille Cup i B16 kategorin.
- Det är en oerhört skön känsla, vi har väntat så länge på det här. Vi åkte ut i kvartsfinalerna i fjol, därför känns det väldigt speciellt att äntligen få vinna den. Förhoppningsvis så kan vi fira ordentligt på båten på väg hem till Danmark i kväll, säger HEI Håndbolds kaptenen efter matchen.