European Open Championship är igång - Partille Cup
Partille World Cup

European Open Championship är igång

Landslagsturneringen European Open Championship för flickor 16 kickade igång under måndagsmorgonen med möte mellan Rumänien och Slovenien.

Rumänien var numret större och vann komfortabelt med 26-16 i Valhalla Sporthall. Slovenien inledde starkt och ledde med 3-1 tidigt efter tre mål av skickliga Tea Pogorelc. Men sen kom Rumänien igång och tog över matchen. De gick fram till ledning med 9-4. Slovenien lyckades aldrig hämta in det försprånget. Rumäniens nummer åtta, Teodora Damian, var matchens bästa spelare. Hon gjorde sex mål i första halvlek och ytterligare två i andra, trots hård uppvaktning. Rumänien ledde med 13-8 i paus och vann till slut med 26 mål mot 16.
– Det var en bra match för oss. Det var den första matchen i turneringen och jag är glad över att vi kunde spela en bra match, säger Teodora Damian.
Hon är nöjd med sina åtta mål.
– Självklart är jag glad för det. Men jag är mer glad över att vi vann matchen. Jag hoppas att vi kan fortsätta på det här viset, säger 15-åringen.

Till vardags representerar hon Turda. Hon har spelat i landslaget i ungefär fyra år och brukar vara lagets främsta målskytt.
– Jag jobbar alltid hårt och gör alltid mitt yttersta i varje match. Jag vill bli bäst i världen. Min förebild är naturligtvis Cristina Neagu från mitt hemland! säger Teodora Damian.
Detta är första gången hon besöker Göteborg.
– Miljön här är fantastisk. Jag har aldrig spelat här förut men jag gillar det så mycket. Partille Cup är en bra möjlighet för oss att bli starka som lag och spela fler matcher ihop. Jag är glad över att vara här, säger hon.
Talangen och hennes lagkamrater siktar högt i European Open Championship.
– Jag hoppas att vi vinner turneringen. Vårt mål är att sluta på första plats. Kanske kan vi bli bäst, det skulle jag gilla, säger Teodora Damian.

Nu ser vi fram emot fler spännande matcher mellan de 17 nationerna som deltar i EOC!

Text: Eric Nilsson
Foto: Rebecka Carrasco

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2023 Partille World Cup. All rights reserved.