IK Sävehof VF2 besegrar Egyptiska Gezira Club i G10 Finalen - Partille Cup
Partille World Cup

IK Sävehof VF2 besegrar Egyptiska Gezira Club i G10 Finalen

IK Sävehof VF2 besegrade Gezira Club med 12-4.

Den första matchen i Partille World Cup spelades i klassen G10 mellan IK Sävehof VF2 från Sverige och Gezira Club från Egypten.
– Det är viktigt att inte stressa när man spelar final, säger Zoey Jaroensuks.

Sävehof hade en stark inledning på matchen med ett mål och en räddning vilket gav dem en tvåmålsledning. Gezira Club kommer sedan in bra i matchen med ett tufft försvar och gjorde då sitt första mål i matchen. Strax innan halvtid gjorde Sävehof två mål, varav ett på straffkast.
Inför den andra halvleken stod det 5-1 och Gezira Club inledde starkt med sitt andra mål i matchen medan Sävehof fick in en ribbträff. Sävehof kontrade därefter starkt med två mål vilket gav dem en ledning på 6-2.
Båda lagen fortsatte att göra en bra match och inom loppet av några minuter gjorde Sävehof ytterligare två mål. Mot slutet av matchen ökade Gezira Club tempot och fick in två mål till men det räckte inte till seger. Sävehof vann finalen med 12-4.

Nummer 71 i Sävehof, Zoey Jaroensuks, utsågs till matchens lirare.
– Det känns kul att ha blivit utsedd till matchens lirare, säger Zoey.
Hon fortsätter:
–Jag laddade upp för finalen med bra mat och sömn. Sedan taggade jag till med musik. Det är viktigt att inte stressa när man spelar final. Man ska ta det lugn så att man inte tappar bollen när man ska skjuta eller passa, säger Zoey Jaroensuks.