HC Eynatten-Raeren firade vinsten med sina supportrar - Partille Cup
Partille World Cup

HC Eynatten-Raeren firade vinsten med sina supportrar

HC Eynatten-Raeren är mästare i B10-kategorin.

Belgiska HC Eynatten-Raeren är mästare i B10 kategorin efter att ha besegrat IK Sävehof med komfortabla 20-5. Efter matchen firade de med sina fans på innerplanen.
– Det känns fantastiskt, säger Tim Reul, målvakt för belgarna och matchens lirare i B10-finalen.

Finaldagen på Fristad Arena 2 inleddes med finalen i B10-kategorin, där svenska IK Sävehof ställdes mot belgiska HC Eynatten-Raeren. Båda lagen hade stora publikföljen, bestående av familj och spelare från klubbens andra deltagande lag i turneringen. Långsidan var uppdelad på mitten, den ena sidan fylld av belgarnas följe, nästan alla klätt i rött, och andra sidan fylld av Sävehofs något mer brokiga skara utan tydlig färgkod.

Efter en jämn och tillknäppt öppning på matchen, där lagen kände på varandra, var det belgarna som öppnade målskyttet i den tredje matchminuten efter ett straffkast av Liam Havenith. Efter den någonlunda trevande öppningen kopplade HC Eynatten-Raeren ett fast grepp av matchen och in i pausvilan hade de en 9-3-ledning.

I inledningen av den andra halvleken visade Sävehof positiva indikationer, men belgarnas målvakt Tim Reul var en jätte och såg till att belgarnas fördel var intakt. Belgarna tilläts därefter att skaffa sig ett fast grepp av finalen och drog ifrån. Resultatet stannade vid 20-5 och HC Eynatten-Raeren var mästare i B10-kategorin.
– Vi förtjänade verkligen att vinna och det känns rättvist att vi till slut gjorde det, säger Tim Reul.

Efter matchen tog sig belgarnas röda publik ner på innerplanen där de bildade en ring runt det vinnande laget och firade segern med ramsor.
– Det är fantastiskt hur de ställer upp för oss och de hjälpte oss verkligen att hålla uppe tempot, säger Tim Reul.

Det belgiska lagets målvakt, Tim Reul, blev utmärkt som MVP i P10-kategorin.
– Det är en ära att få det här priset och det känns kul, säger den utmärkta målvakten.