HEI Håndbold tog hem guldet i turneringens sista match - Partille Cup
Partille World Cup

HEI Håndbold tog hem guldet i turneringens sista match

De vann finalen i B15-kategorin

HEI Håndbold kan konstatera sig som vinnare av B15-kategorin efter att ha vunnit mot Hellerup IK i turneringens avslutande match.
– Vi har gjort det otroligt bra, säger Theodor McCormick, spelare för det vinnande laget.

Under lördagseftermiddagen spelades den sista matchen i Partille World Cup 2024. Sist på schemat var B15-finalen, som skulle spelas mellan Hellerup IK och HEI Håndbold, alltså ett heldanskt möte.

Det var en första halvlek starkt präglad av regnet som öste ner över Fristad Arena 2. Trots vädret var det en halvlek som bjöd på underhållande och jämn handboll. Första målet var Hellerups, men HEI Håndbold kom tillbaka snabbt och stod för tre snabba mål. In i pausvilan stod det 5-3 till HEI Håndbold, men det var fortfarande allt att spela för i den andra halvleken.

In i den andra halvleken hade regnet avtagit, och HEI Håndbold tog tag i taktpinnen snabbt. Efter att hälften av den andra halvleken var spelad hade de ökat sin ledning till 11-6.

Efter att Hellerup kvitterat två gånger om tog HEI Handbåld återigen tillbaka momentumet, och kunde stänga matchen efter ett par mål. Slutresultatet fastställdes vid 15-11, HEI Håndbold är mästare i B15-kategorin.
– Det är en fantastisk känsla, jag är stolt över hela laget, säger Theodor McCormick, finalmatchens MVP.

Theodor McCormick har deltagit i Partille World Cup tidigare men i år var det första gången som han vann.
– Man njuter extra mycket eftersom vi har varit här och misslyckats tidigare, säger han.