IK Sävehof överlägsna i G18-finalen - Partille Cup
Partille World Cup

IK Sävehof överlägsna i G18-finalen

IK Sävehof 1 slog tillbaka Skanderborg HB med 17-8 i G18-finalen på Fristad Arena 1.

IK Sävehof 1 dominerade G18-finalen mot en annan klassisk Partille World Cup-klubb, nämligen Skanderborg HB från Danmark.
– Titeln betyder väldigt mycket, säger storspelande målvakten Wilma Saul.

IK Sävehof 1 tog tag i taktpinnen direkt från start och släppte aldrig greppet om matchen. Efter 20 minuters spel ledde Partilleklubben med 8-4. De skulle sedan komma att dra ifrån ytterligare i andra halvlek. Bland annat gjorde förre NHL-proffset Kristian Huselius dotter Nova tre mål i G18-finalen. När slutsignalen ljöd hade IK Sävehof 1 vunnit med hela nio bollars marginal.
– Det känns fantastiskt bra. Det var en bra match. Det var kul att spela, säger Wilma Saul.

Den 18-åriga målvakten gjorde en fin insats i målet och utsågs till matchens MVP.
– Det känns väldigt kul men det viktigaste var att vi vann, säger Wilma Saul.
Hon är tillfreds med sin egen prestation på Fristad Arena 1.
– Det kändes bra. I första halvlek fick jag inte så många skott på mig. Men andra halvlek kändes bra, säger keepern.
G18-laget radade upp triumfer. IK Sävehof 1 vann tio raka matcher under årets upplaga av Partille World Cup och var således tveklöst värdiga vinnare.
– Det är riktigt roligt att vara mästare. Man är med varje år och det är alltid ett mål ett vinna turneringen, säger Wilma Saul.

Även om hon varit med åtskilliga gånger var detta första vinsten i Partille World Cup.
– Titeln betyder väldigt mycket. Jag ser Partille World Cup som en mycket bra start på säsongen. Det är kul att träffa olika människor från olika lag. Alla samlas på ett ställe vilket är riktigt roligt, säger hon.
Laget kommer nu att ha en trevlig lördagskväll tillsammans.
– Vi ska fira med lite sång, säger Wilma Saul med ett brett leende.