IK Sävehof VU G12 obesegrade i år - Partille Cup
Partille World Cup

IK Sävehof VU G12 obesegrade i år

Girls 12 IK Sävehof VU har varit obesegrade i årets Partille World Cup med en 15-6 vinst i finalen.

Både IK Sävehof och danska Bording KFUM har varit obesegrade sedan starten. Idag möttes de på Fristad Arena 2.
– Det känns jättespeciellt, säger Sävehofs Isabelle Albrechtson Apelgren efter matchen om att mötas i en final.

IK Sävehof är i år klubben med flest anmälda lag i turneringen och ställer idag upp i finalen i kategorin Girls 12 på Fristad Arena 2. Sedan Partille World Cups start har IK Sävehof VU och Bording KFUM i Girls 12 stått obesegrade, nu möts de i finalen. IK Sävehof VU inleder matchen med ett första mål en bit in i matchen. Trots dansk reducering håller Sävehof ledningen första halvlek ut.

När en regnig andra halvlek blåser igång står IK Sävehof VU som ledare. Trots underläge springer ett gäng peppade danskar in till andra halvlek. Det danska Bording KFUM gjorde ett tappert försök att kamma hem vinsten men fick dessvärre avsluta turneringen med förlust.

Det var en blöt match med en svårgreppad handboll som fick avsluta denna final. Matchen slutade med en övertygande seger som slutligen blev Göteborgslaget IK Sävehof VU. De ska fira 15-6 vinsten med fest och middag tillsammans.
– Det känns helt otroligt att ha vunnit. Vi gör en jättebra match från första början, säger Isabelle Albrechtson Apelgren.

Vi frågar Isabelle vad hon tror var anledningen till att just hennes lag vann hela årets Partille World Cup 2024.
– Vi kämpade som ett lag hela cupen. Det betyder så mycket för oss för detta var sista gången vi spelade som ett lag, svarar hon.

Matchens Most Valueable Player tilldelades vinnarlagets nummer 24, Isabelle Albrechtson Apelgren, som uttryckte sin glädje efteråt.
– Det känns helt otroligt, säger hon med ett brett leende.