IL Flint från Norge fick en bra början på Partille Cup - Partille Cup

IL Flint från Norge fick en bra början på Partille Cup

Norska IL Flint från Tönsberg i Norge vann en jämn match mot Strandby-Elling IF från Danmark.

Efter en lång dags väntan fick äntligen det norska laget göra det de gillar mest: spela handboll mot internationellt motstånd.
– Vi har lite problem i anfallsspelet under en period men på det stora hela gör vi en bra match, säger Emelie Flodin, Flints tränare.

Det blev en jämn och spännande match mellan danska Strandby-Elling IF och norska IL Flint på tisdagseftermiddagen. Matchen var de båda lagens premiär i årets Partille Cup. Flint tycktes ha en betryggande ledning med 13 - 7 i andra halvlek men danskorna knappade in och reducerade till 13 - 12 innan Pernille Sörensen fastställde slutresultatet till 14 - 12.

Flodin har varit med i Partille Cup, som hon uttrycker det, "hela livet" och är glad för att hennes spelare nu får dela den upplevelsen.
– Det jag gillar mest med Partille Cup är gemenskapen. Alla olika länder, olika kulturer. Vi använder handbollen för att lära känna nya människor, säger hon.

Efter matchen var det dags att göra sig i ordning inför kvällens öppningsceremoni, något både spelare och ledare såg fram emot.