Sverige vann EOC-premiären efter stark upphämtning - Partille Cup
Partille World Cup

Sverige vann EOC-premiären efter stark upphämtning

Sverige låg under med tre bollar i paus mot Färöarna i öppningsmatchen i European Open Championship men vände och vann efter en urstark andra halvlek.

Färöarna imponerade med ett starkt försvars- och anfallsspel under de första 25 minuterna. Men i början av andra halvlek vände Sverige underläge 7-10 till ledning med 15-10. Sverige gjorde alltså åtta (!) raka mål. Anna Danielsson spikade igen där bak och gjorde flera viktiga räddningar. Sverige gick ifrån ordentligt och kunde vinna med behagliga 23-15.
– Detta var roligt! Det var första landskampen så det var lite nervöst i början, men det var jätteroligt att vi kunde vinna, säger matchvinnaren Anna Danielsson.
Hon tycker att Sverige hade ett klart bättre anfallsspel i andra halvlek.
– Vi fick en bra start på andra halvlek och fick hål på dem mycket bättre framåt. I första halvlek var det mer bakåt som vi var bra. Det var skönt att anfallsspelet funkade som på träning, säger målvakten.

Anna Danielsson själv radade upp räddningar i andra halvlek.
– Det är kul när man kan hjälpa laget. Jag är nöjd med min insats. Jag släppte in fem mål och två av dem var på straff. Det får jag vara nöjd med, säger hon.
16-åringen gillar upplevelsen i turneringen hittills.
– Det är roligt att vara här. Det är ett bra arrangemang. Jag har aldrig spelat ”vanliga” Partille Cup. Jag skulle gjort det om jag inte varit med här. Men det blev landslaget istället, säger hon med ett leende.
De hade stöd av många svenska fans på läktaren i Valhalla.
– Det var väldigt roligt med publikstöd. Vi är inte vana vid det!
Hon spelade tidigare för Karlskrona. Men nu har hon precis börjat representera Alingsås HK.
– Jag har flyttat upp till Göteborg och ska gå på Katrinelundsgymnasiet. Jag har spelat två turneringar för Alingsås HK. Jag känner mig redo och tror att jag kan utvecklas mycket här.
Anna Danielsson tycker att det är stort att få dra på sig landslagströjan.
– Det är mäktigt. Jag är så tacksam för det. Och det var ingen dålig debut. Det känns bra, säger hon och ler på nytt.
Sverige hoppas kunna gå långt i European Open Championship
– Det ser bra ut. Man vet inte så mycket om de andra lagen. Vi ska göra vårt bästa för att vinna, säger målvakten.

Text: Eric Nilsson
Foto: Emelie Hübner

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2023 Partille World Cup. All rights reserved.